Då kan du få stöd av Trygghetsfonden TSL

Privatperson

För att få stöd från Trygghetsfonden TSL

För att kunna ta del av stödet från Trygghetsfonden TSL behöver din pågående eller senaste anställning ha varit i ett företag som har kollektivavtal eller hängavtal inom Svenskt Näringslivs och LO:s avtalsområde. Det gäller generellt om du varit eller är yrkesarbetare inom privat sektor.

Du behöver inte själv vara medlem i facket för att kunna få stöd.

Om du inte har rätt till stöd från Trygghetsfonden TSL kan du ha rätt till stöd från en annan omställningsorganisation. Via länken nedan får du vägledning i hur du kan ta reda på om du tillhör Trygghetsfonden TSL.

Då ska du kontakta Trygghetsfonden TSL – eller en annan omställningsorganisation

När du har blivit av med jobbet

Om du har blivit av med jobbet kan vi ha möjlighet att hjälpa dig till ett nytt jobb, att starta eget företag eller börja studera. Du kan även ha rätt till avgångsbidrag. Detta kallas för omställningsstöd.

Läs om villkoren för stödet

När du har en pågående anställning

Om du har en pågående anställning kan vi erbjuda dig karriär- och studievägledning. Du kan även ha möjlighet att få utbildning och ekonomiskt stöd. Målet med stödet är att du ska kunna få en starkare framtida ställning på arbetsmarknaden. Detta kallas för kompetensstöd.

Läs om villkoren för stödet

Facklig representant

Du som är representant för en facklig organisation inom LO kan ansöka om omställningsstöd för medarbetare och få vårt stöd i frågor som rör vårt omställnings- och kompetensstöd.

Allt för dig som facklig representant

Arbetsgivare

Du som arbetsgivare som har kollektivavtal eller hängavtal inom Svenskt Näringslivs och LO:s avtalsområde kan ansöka om omställningsstöd för dina medarbetare. Vi stöttar och underlättar även ert arbete under hela omställningsprocessen.

Allt för dig som arbetsgivare