Karriärvägledning och utbildning

Stärk din ställning på arbetsmarknaden – både nu och i framtiden. Vi erbjuder karriär- och studievägledning, möjligheter till utbildning och ekonomiskt stöd under tiden du studerar. Om du har ansökt om omställningsstudiestöd hos CSN kan du få vår hjälp med ett yttrande om din sökta utbildning.

Shutterstock 2148833915 Man Som Tittar Mot Framtiden (Nyaavtalet) (1)

Aktuellt

{{ teaser.tag }}

{{ teaser.title }}

{{ teaser.tag }}

{{ teaser.title }}

{{ teaser.tag }}

{{ teaser.title }}

{{ teaser.tag }}

{{ teaser.title }}

Visste du att...

 • Du får en personlig karriär- och studievägledare som guidar dig rätt
 • Du kan behålla upp till 80 procent av din lön medan du studerar
 • Stödet är kostnadsfritt och ingår i ditt kollektivavtal
 • Varför ska jag ta del av stödet?

  Arbetsmarknaden utvecklas och förändras snabbt. För dig som arbetstagare kan det innebära ett ökat behov av att anpassa och utveckla din kompetens löpande under arbetslivet.

  Med det nya stödet har du nu helt nya möjligheter att kunna fort- och vidareutbilda dig, för att bygga vidare på den kompetens du har. Det gör att du kan ta nya roller eller förverkliga tankar på att yrkesväxla helt, nu eller på sikt.

  Genom att ta del av vår kostnadsfria karriär- och studierådgivning får du professionell vägledning kring din framtida yrkes- och kompetensutveckling. Du kan dessutom få möjligheter till utbildning och även ett ekonomiskt stöd under dina studier. På så vis kan du säkerställa att du har de kunskaper som krävs på arbetsmarknaden både nu och i framtiden.

  Hur ansöker jag?

  Du ansöker om karriär- och studievägledning hos oss här på TSL.se. Du får återkoppling på om du uppfyller villkoren för stödet och i kontakten med oss får du mer information om dina möjligheter.

  Om du redan har ansökt om omställningsstudiestöd hos CSN bör du även i det fallet ansöka hos oss.

  Till ansökan

  Villkor för att få stöd

  Hur lång tid kan jag få stöd?

  Du kan få karriär- och studievägledning av Trygghetsfonden TSL tills du fyller 65 år.

  Du kan få ekonomiskt studiestöd i upp till motsvarande 44 veckors studier på heltid, alltså under en längre tid än så om du studerar på deltid. Du kan även dela upp stödet på flera kortare studieperioder så länge de inte tillsammans överstiger den totala maxtiden.

  Åldersgränser för omställningsstudiestödet från CSN

  Den övre åldersgränsen är olika för bidraget och lånet i omställningsstudiestödet. Lånet kan du som längst få till och med det år du fyller 60 år. Bidraget kan du få till och med året du fyller 62, men efter året du fyller 60 år kan du bara få det som längst i 10 veckor vid heltidsstudier.

  Läs mer om villkor för att få stöd

  Läs mer om omställningsstudiestödet på CSN.se

 • Hör jag till Trygghetsfonden TSL eller en annan omställningsorganisation?

  Du kan kontrollera vilken omställningsorganisation du tillhör genom att fylla i din arbetsgivares organisationsnummer på hitta din omställningsorganisation.

  Du kan alltid kontakta oss om du är osäker, så hjälper vi dig vidare.

  Läs vår guide: Då ska du kontakta Trygghetsfonden TSL - eller annan omställningsorganisation

  När kan jag ansöka om stödet?

  Du kan ansöka om karriär- och studievägledning från Trygghetsfonden TSL när som helst. I kontakten med oss får du mer information om dina möjligheter.

  Till ansökan

  Villkor för att få stöd

  Om du är intresserad av det offentliga omställningsstudiestödet från CSN kan du läsa mer om deras ansökningsomgångar på CSN.se.

  Var kan jag läsa mer?

  Du kan ta del av all information om vårt stöd här på TSL.se. Om du inte får svar på din fråga eller vill veta mer är du välkommen att höra av dig till oss.

  Kontakta oss

  Om du vill få informationsuppdateringar från oss kan du även prenumerera på vårt nyhetsbrev och följa oss i sociala medier genom att söka efter ”Trygghetsfonden TSL”.

  Prenumerera på vårt nyhetsbrev

  Du kan ta del av mycket information om det offentliga omställningsstudiestödet på CSN.se.