Allt för dig som blir uppsagd eller avslutat en tidsbegränsad anställning

Med omställningsstödet får du en personlig jobbcoach som hjälper dig att söka nytt jobb. I stödet kan det ingå en utbildningsinsats och du kan ha rätt till ett ekonomiskt stöd som kallas avgångsbidrag (AGB).

Man med skägg gul jacka utomhus glad

Aktuellt

{{ teaser.tag }}

{{ teaser.title }}

{{ teaser.tag }}

{{ teaser.title }}

{{ teaser.tag }}

{{ teaser.title }}

{{ teaser.tag }}

{{ teaser.title }}

Visste du att...

 • Omställningsstödet från Trygghetsfonden TSL är kostnadsfritt för dig
 • Du får en egen jobbcoach som hjälper dig till nytt jobb utifrån dina egna förutsättningar
 • Vi hjälper dig med CV, stöd i kontakt med myndigheter, möjlighet till AGB eller utbildning

Vanliga frågor

 • Jag har blivit uppsagd, vilken hjälp till nytt jobb kan jag få?

  Trygghetsfonden TSL hjälper dig som blir uppsagd på grund av arbetsbrist till ett nytt jobb. Vi erbjuder dig stöd utifrån just dina behov tillsammans med en av Sveriges bästa jobbcoacher. Förutom att få hjälp på vägen mot ett nytt jobb kan du få stöd i kontakterna med myndigheter som till exempel Försäkringskassan. Det kan även finnas möjligheter till avgångsbidrag och en utbildningsinsats. När du träffar oss på Trygghetsfonden TSL får du reda på i detalj vad stödet kan innebära för dig. Läs mer om hur det fungerar här.

   

  Vad betyder varsel?

  Att bli varslad betyder att arbetsgivaren förvarnar dig och dina kollegor om att ni kanske snart blir uppsagda på grund av arbetsbrist. Då gör arbetsgivaren en anmälan både till facket och till Arbetsförmedlingen och berättar varför ni kan bli uppsagda, hur många det rör sig om och när det sker. Du kan få omställningsstöd från Trygghetsfonden TSL först när du har blivit uppsagd, inte under varslet.

  Gäller omställningsförsäkringen vid permittering?

  Nej, omställningsförsäkringen gäller inte om du är permitterad eftersom du har kvar ditt jobb och för det mesta också har kvar samma lön och anställningsförmåner.

 • Kan man få omställningsstöd om man bara blir uppsagd från del av tjänst?

  Ja, under förutsättning att formell uppsägning på grund av arbetsbrist ligger bakom förändringen. Läs mer under "Vem kan få hjälp?".

  Vad betyder permittering?

  Om du har blivit permitterad betyder det att du fortfarande har kvar ditt jobb, men att din arbetsgivare under en viss tid inte har några arbetsuppgifter till dig. Omställningsförsäkringen gäller inte om du är permitterad eftersom du har kvar ditt jobb och för det mesta också har kvar samma lön och anställningsförmåner.

  Gäller omställningsförsäkringen vid korttidspermittering?

  Nej, Trygghetsfonden TSL har ingen försäkring för dig som blir korttidspermitterad.