Stärk din ställning på arbetsmarknaden genom kompetensutveckling

Samhället och arbetsmarknaden utvecklas hela tiden, inte minst på grund av digitaliseringen och ny teknik. Det innebär att yrken, tjänster och roller förändras. En del försvinner helt, medan många nya kommer till. 

För att hänga med i förändringen kan du behöva skaffa nya kunskaper och erfarenheter – alltså utveckla dina kompetenser. Det kan ge dig fler möjligheter och bidra till att du tryggar din försörjning på dagens och framtidens arbetsmarknad. Kompetensutveckling kan till exempel handla om att du lär dig något nytt genom ditt dagliga arbete, att du går en kortare kurs för att vässa dina färdigheter eller att du går en längre utbildning för att kunna byta till ett annat yrke.

Oavsett om du vet vad du vill och hur tydliga mål du har kan du få hjälp av Trygghetsfonden TSL. Vi erbjuder professionell och kostnadsfri karriär- och studievägledning kring din framtida kompetensutveckling. Med utgångspunkt i vad som stärker dig på bästa sätt kan du även få möjligheter till utbildning och ekonomiskt stöd under tiden som du behöver vara borta från ditt jobb.

På så vis kan du säkerställa att du har de kunskaper och färdigheter som behövs. Och att du står dig stark på arbetsmarknaden – både nu och i framtiden.

Karriär och studievägledning

Med karriär- och studievägledning från Trygghetsfonden TSL får du en personlig vägledare som kan hjälpa dig att stärka din ställning på arbetsmarknaden. Du får berätta om din situation och dina tankar om framtiden, och får information av vägledaren om möjligheter på arbetsmarknaden och olika alternativ inom utbildningar och yrken. Vägledningen anpassas efter dig och dina förutsättningar och önskemål och kan erbjudas såväl digitalt som fysiskt eller i kombination. 

Läs mer om hur vi kan hjälpa dig

Banner Karin Mindre Text

Ansök om karriär- och studievägledning

Allt för dig som blir uppsagd eller avslutat en tidsbegränsad anställning

Yttrande till CSN – så funkar det

Ekonomiskt stöd under tiden du går en utbildning

Du kan ansöka om och få ekonomiskt stöd i upp till ett år under tiden som du är borta från arbetet. Stödet kan ersätta upp till 80 procent av din inkomst inom vissa fastställda ramar. Förutom att du kan söka bidrag och lån från CSN kan du ha möjlighet att få kollektivavtalade studiestöd från Trygghetsfonden TSL.

Läs mer om dina möjligheter till ekonomiskt stöd