Hur påverkar Coronaviruset utbildningsmöjligheterna?

Just nu undervisar många skolor, högskolor och universitet på distans. Många kortare kurser har ställts in. Så småningom kommer allt att återgå till det normala. Inget vet ännu när.

En del universitet och högskolor förbereder för eventuell distansutbildning även i höst. Under tiden vi ska hålla social distans får vi nöja oss med online-,  distansutbildningar och webbinarier. Leta upp den utbildning eller kurs du är intresserad av – och se om den redan nu ges på distans.  

Gå kurs på utländskt prestigeuniversitet – gratis! 

Jo, det är sant. Via plattformarna Coursera och edX kan vem som helst gå en onlinekurs på prestigeuniversitet som Harvard University, Duke University och MIT. Kurserna är så kallade Mooc, Massive Open Online Courses, öppna onlinekurser som inte kostar någonting. 

En eller några få lärare kan undervisa tusentals elever med förinspelade lektioner. Kurserna finansieras tack vara att en del deltagare betalar en mindre summa, det är frivilligt, för att ta ett certifikat i slutet av utbildningen. 

På Coursera finns cirka 3 900 kurser och över 2 500 kurser inom de flesta akademiska ämnen. De flesta kurser är anpassade för att man ska kunna arbeta samtidigt. Man läser i sin egen takt, några timmar i veckan mellan en månad upp till ett halvår.  

Du kanske också är intresserad av

Kvinna bläddrar i mobil

Gå utbildning

Samlingssajter med utbildningar

Glad kvinna med truck på lager

Anställningsbar

Håll dig anställningsbar

Starta Eget Hero Omslagsbild

Starta eget

Starta eget företag