alt-text

Bli en minglare

Det kan känns motigt att småprata med vilt främmande människor. Men om du är på ett bransch- eller yrkesevent så är ju hela syftet att lära känna nya människor.

Det kan känns motigt att småprata med vilt främmande människor. Men om du är på ett bransch- eller yrkesevent så är ju hela syftet att lära känna nya människor. 

Ta med dig några enkla fraser för att ta kontakt, till exempel ”Hur hamnade du här?”, ”Hur känner du värden/arrangören?” eller ”Är du också här första gången”. Kliv fram och ta kontakt. Peppa upp dig med att det säkert finns andra som också känner sig lite blyga eller besvärade. 

Presentera dig och ställ frågor. Fråga och lyssna hellre än att bara prata på om dig själv. Byt visitkort, kontaktuppgifter eller bli Linkedinkontakter. Enklast är med Linkedins QR-kod som du hittar i sökrutan överst på din mobila Linkedinprofil. 

Upplever du att du ”fastnar” i ett sällskap, säg helt enkelt: ”Nu ska jag mingla vidare” eller ”Nu ska jag gå och ta något och dricka”. 

Efter minglet, följ upp! Skriv att det var trevligt att träffas. Är det en kontakt du är angelägen om, föreslå en lunch eller fika.   

Öva på din hisspitch 

En hisspresentation är en kort säljande presentation av dig själv som tar ungefär så lång tid som en hissfärd. Den kallas också hisspitch. Öva på din hisspitch innan du går på mingel.     

Här hittar du mer inspiration om hur du lyckas med din hisspresentation.  

Vill du veta mer? Här är länkar till mer information och inspiration om att nätverka:   

Du kanske också är intresserad av

Man i fåtölj läser

Gå utbildning

Fem skäl att gå en utbildning

Välja Referenser Image

Söka jobb

Välja referenser