Hjältevadshus återanställde medarbetare

Vid varsel kan du öka chanserna för den uppsagde att få nytt jobb genom att påbörja omställningsprocessen i ett tidigt skede. Det tipsar Benjamin Jangenfält, HR-Chef på Hjältevadshus, som vid ett varsel på företaget ansökte om omställningsstöd hos Trygghetsfonden TSL. – Vi var måna om att de uppsagda skulle få stöd till nytt jobb, säger Benjamin Jangenfält.

Benjamin Jangenfalt

För det småländska byggföretaget Hjältevadshus kunde omställningsförsäkringen från Trygghetsfonden TSL, som hjälper uppsagda medarbetare till nytt jobb, inte komma mer lägligt. Strax innan sommaren 2019 meddelade företaget att det rådde arbetsbrist på arbetsplatsen. Kort därefter lämnades ansökan in för omställningsstöd hos Trygghetsfonden TSL.

Benjamin Jangenfält arbetar som HR-Chef på Hjältevadshus och har varit med under hela omställningsprocessen. När han blickar tillbaka det gånga halvåret konstaterar han att samarbetet med Trygghetsfonden TSL har fungerat väl över förväntan.

­ – Just där och då kändes det tungt att ge beskedet till våra anställda och samtidigt var vi måna om att de uppsagda skulle få hjälp till nytt jobb, berättar Benjamin.

Med omställningsstödet från Trygghetsfonden TSL tillsattes ett team med jobbcoacher från Curonova och ABF Jobb ihop. Personlig jobbcoachning med alla uppsagda inleddes på deras hemorter och det konstaterades att flera av de anställda hade lång arbetslivserfarenhet men saknade formell utbildning. Dessa fick snart hjälp till utbildning och där det behövdes fick de hjälp att styrka sina kompetenser genom valideringsinsats.

Drygt ett halvår senare är omställningsprocessen avslutad och det är goda nyheter som sprids på Hjältevadshus. På företaget gläds man nämligen åt att majoriteten har gått vidare nytt jobb, en längre utbildning eller annan sysselsättning.

Men Benjamin har ytterligare en god nyhet att dela med sig av. – Vi är glada att vi nu har möjlighet att återanställa 10 personer, avslutar Benjamin.

Fler berättelser

Henrik Jönsson

Andra berättar

Norrskogs VD: - Det tyngsta beskedet jag någonsin behövt lämna

Paulswemaint

Andra berättar

Smidig process positivt för SweMaint

Ann.Nilsson200902

Andra berättar

Trygghet i omställningsfasen