Beskedet kom som en blixt från en klar himmel

Trots chock och besvikelse över att Enics i Malmö skulle läggas ner visade medarbetarna en stark lojalitet in i det sista. Och i dag har de flesta av dem nya jobb. ”Det är bara att gratulera deras nya arbetsgivare som nu kan glädjas åt duktiga och erfarna medarbetare”, säger Peter Back, general manager vid Enics i Malmö.

I juni 2017 varslade kretskortstillverkaren Enics samtliga sina anställda i Malmö om uppsägning. Pressade priser på världsmarknaden hade gjort att företaget ville koncentrera all produktion till Västerås. Verksamheten i Malmö skulle avvecklas inom ett år.  

- Beskedet kom som en blixt från en klar himmel, säger Peter Back, general manager på Enics i Malmö. 

Han minns att många av de anställda var väldigt upprörda och arga. Några av dem sökte och fick nya jobb ganska snabbt. I augusti avslutades de fackliga förhandlingarna och det stod klart att drygt hundra personer skulle omfattas av omställningsstöd.  

Tacksam för hjälp från TSL 

- Arbetsplatsen präglades länge av oro och osäkerhet. Jag är tacksam för den hjälp vi fick av Trygghetsfonden TSL för att komma vidare i arbetet, säger Peter Back. 

Det blev omställningsföretaget Startkraft som fick uppdraget att coacha de cirka 90 personer som accepterat erbjudandet om omställningsstöd. Under 5-6 veckor genomfördes möten med samtliga uppsagda kollektivanställda.  

- Det var viktiga möten, men för många av de uppsagda var det svårt att motivera sig eftersom de skulle jobba kvar mer än ett halvår, säger Hans Dahlgren, som kom in som HR-chef på konsultbasis i oktober 2017. Han betonar dock att en fördel med att Startkraft kom in så tidigt in i processen gjorde att de anställda under våren hade lättare att ta till sig den information och coachning som då intensifierades. I januari verkställdes uppsägningarna och alla fick sex månaders uppsägningstid. 

Lång erfarenhet av test- och kvalitetsarbete 

De flesta av de uppsagda var elektronikmontörer i 50-årsåldern och äldre. Många med lång erfarenhet av test- och kvalitetsarbete. Hans Dahlgren lyfter också fram att uppsägningarna för många av dem som var under 30 år innebar att de fick anledning att fundera på vad de ville göra med sitt framtida yrkesliv. 

- Flera av dem har valt att börja studera eller att ta tag i något annat de brinner för, säger han.  

Stark lojalitet med företaget 

Peter Back är full av beundran för den lojalitet som de anställda visade ända tills verksamheten lades ner.  

- De ställde upp på ett otroligt fint sätt, säger han.  

Peter Back bedömer att cirka 70 procent av de uppsagda kollektivanställda har ny sysselsättning i dag, antingen jobb eller studier.

- Det som är extra roligt är att vi vet att flera över 60 år har fått nya varaktiga jobb. Det är bara att gratulera deras nya arbetsgivare som nu kan glädjas åt duktiga och erfarna medarbetare.

Senast ändrad: 2018-11-15