Yttrande till CSN

Varför behövs ett yttrande?

När du ansöker om offentligt omställningsstudiestöd hos CSN behöver vi på Trygghetsfonden TSL skicka ett yttrande till CSN. Yttrandet är en bedömning om huruvida utbildningen som du sökt stöd för förväntas stärka din framtida ställning på arbetsmarknaden. CSN ska lägga särskild vikt vid vårt yttrande när de fattar sitt beslut. Yttrandet kan gälla en utbildning du planerar att påbörja eller en utbildning du redan påbörjat, så länge du sökt eller avser att söka omställningsstudiestöd för utbildningen.

Om du redan har ansökt om offentligt omställningsstöd hos CSN

Om du redan har ansökt om offentligt omställningsstudiestöd hos CSN kommer de att skicka din ansökan vidare till oss på Trygghetsfonden TSL. När vi har bekräftat att vi är rätt omställningsorganisation för dig så kommer en av våra vägledare att kontakta dig för vägledningssamtal. Samtalet syftar till att vi ska kunna skapa underlag för yttrandet som krävs av CSN. Om du har frågor om status för din ansökan hos CSN är det bästa att du kontaktar dem direkt.

För att påskynda processen är det bra om du redan nu ansöker om vägledningssamtalet med oss, här på TSL.se. Då får vi möjlighet att bekräfta att du tillhör Trygghetsfonden TSL och förbereda dina uppgifter så att vi snabbare kan skicka yttrandet till CSN när de ber oss om det.

Till ansökan (ange i din ansökan till oss att du redan har gjort din ansökan hos CSN)