alt-text

Rolf fixade nya jobbet utan datorvana

Allt mer av dagens jobbsökande sker digitalt. Tidsrapportering sker online, jobbansökan skickas in via e-post och intervjuer bokas in via bokningssystem. Men vad händer när datorvanan inte finns där? Vi pratade med Rolf Persson, 57 år, från Malmö som trotsade alla odds och fick nytt jobb utan datorvana.

När vi ringer Rolf har han arbetat sina första veckor på nya jobbet på RM Kranar i Arlöv.  -Grabbarna här är väldigt sociala och trevliga, säger Rolf.

Att Rolf trivs på det nya jobbet blir tydligt då vårt första samtal får vara i bara några minuter -Det ser ju inte bra ut om man står och pratar i telefon när man precis börjat på nya jobbet, dessutom behöver jag släcka ljuset innan jag går, säger Rolf glatt.

Idag jobbar Rolf som förråds- och lageransvarig, men resan till det nya jobbet har varit lång. Som långtidsarbetslös och utan datorvana hade Rolf svårt att kommunicera med myndigheter och att hitta lediga jobb att söka.  – Det är lätt att göra fel när man inte vet hur man ska göra, berättar Rolf.

Genom Trygghetsfonden TSL:s omställningsstöd fick Rolf kontakt med jobbcoachen Ulf Pethö från ABF Jobb. Där fann han en hjälpande hand med aktivitetsrapportering till Arbetsförmedlingen och hjälp med mycket annat som är kopplat till att söka nytt jobb. - Ulf är den första som har lyssnat på mig och respekterat mig för den jag är. Ingen annan har varit lika hjälpsam, säger Rolf.

Rolf som har en bakgrund inom byggbranschen som grovarbetare fick snart en praktikplats på RM Kranar i Arlöv och tack vare Rolfs stora vilja och engagemang har den nyligen övergått i en heltidsanställning.

Hur känns det idag?
- Det känns bra. Jag är mindre orolig för ekonomin! Jag trivs med allt och har kommit in i rutinerna, berättar Rolf.

Vad kan du ge för råd till andra som söker jobb?
- Ta hjälp av din jobbcoach, säger Rolf. Sedan kanske man måste ha en gnutta tur också tillägger Rolf och skrattar.

Fler berättelser

Kent

Andra berättar

Lång arbetslivserfarenhet gav Kent jobb i ny bransch

Martin.Andersen

Andra berättar

Uppsägningen blev starten på ett nytt liv

Marcus Scholder

Andra berättar

Lyckat jobbyte för Marcus tack vare omställningsförsäkringen