alt-text

Lyckat jobbyte för Marcus genom omställningsstöd

Marcus Scholder bytte möbler mot bilar. Tack vare omställningsförsäkringen från Trygghetsfonden TSL fick han nys om ett jobb han förmodligen inte hittat på egen hand. ”Jag hade ett roligt jobb förut, men det här är ännu roligare”, säger han.

I början av februari 2018 blev Marcus Scholder och hans tre kollegor varslade om uppsägning från Wermlandsmöbler i Karlstad. Marcus hade jobbat på företaget i mer än tjugo år, varav de sista åren som platschef – en roll han trivdes väldigt bra med.

Strax efter varslet fick Marcus information från Trygghetsfonden TSL om vilket stöd han kunde få genom omställningsförsäkringen. Ett par veckor senare träffade Marcus coachen Peter Finell från Startkraft, en av TSL:s omställningsleverantörer, för första gången.

- Jag märkte på en gång att han var väldigt engagerad och visade ett personligt intresse för att det skulle gå bra för mig, säger Marcus.

Funderade på studier

Peter och Marcus diskuterade olika framtidsscenarier, till exempel studier på universitet eller yrkeshögskola. Kanske kunde ett jobb inom industrin vara något? Hur ser rekryteringsbehoven ut?

- Men när det kom till kritan så kände jag mig inte riktigt motiverad att börja studera. Jag älskar ju försäljning och vill fördjupa mig inom det området.

Peter och Marcus fortsatte att träffas ungefär var tredje vecka och i mitten av april berättade Peter att han varit i kontakt med en arbetsgivare som gärna ville träffa Marcus. Det var Helmia Bil som sökte säljledare. Peter tyckte att Marcus profil passade perfekt.

Stöttar andra säljare

Efter två möten med Helmias vd och försäljningschef blev Marcus erbjuden tjänsten. I början av juli gjorde han sin första arbetsdag på Helmia. Som säljledare har han ansvar för elva säljare och är den som ska stötta dem med att nå sina säljmål.

Marcus säger att han känner sig lyckligt lottad som gick från ett roligt jobb till ett annat.

- Jag hade säkert hittat ett jobb på egen hand så småningom, men tack vare Peters engagemang gick det mycket snabbare än jag hade kunnat hoppas på.

Fler berättelser

Roger Smedenfeldt

Andra berättar

Rogers nyfikenhet ledde till nytt jobb i ny bransch

Suzanna

Andra berättar

Fick jobb som lärare efter tio år på fälgfabrik

Zinka

Andra berättar

”Jag började gråta av glädje när jag fick nytt jobb”