Längtan efter att snabbt få nytt jobb sporrade Alexander

Alexander

”Jag ska ha ett nytt jobb så snabbt som möjligt”, så tänkte serviceteknikern Alexander Hellkvist Karlsson när han blev uppsagd från Svenska Motor. Ett par månader senare stod han med ett nytt anställningskontrakt i sin hand – hos Försvarets materielverk.

Direkt efter gymnasiet fick Alexander jobb som servicetekniker på Svenska Motor i Skövde. Han trivdes väldigt bra med sina arbetsuppgifter - att serva och reparera personbilar.

Men i höstas kom beskedet att Svenska Motor upphör med sin verksamhet i Skövde och alla anställda varslades om uppsägning. Då hade Alexander jobbat där i tre och ett halvt år med att serva och reparera personbilar.

- Det kändes som en kalldusch, jag hade inte tänkt tanken att de skulle lägga ner, säger Alexander.

Många bra tips från coachen

Under uppsägningstiden kom han i kontakt med Trygghetsfonden TSL och genom omställningsstödet tilldelades han coachen Milena Cvetic från Bahusia Utveckling. Hon besökte Svenska Motor och hjälpte Alexander med att uppdatera cv och skriva personligt brev.

- Jag fick många bra tips av henne. Hon frågade mig också om jag var intresserad av att studera vidare, men jag kände mig helt säker på att jag ville ha ett nytt jobb som snabbt som möjligt.

Han gick in på nätet – bland annat på Platsbanken och på Blocket Jobb – och letade efter lämpliga jobb. Efter att ha fått nej på ett par ansökningar föll hans blick på en annons från Försvarets materielverk i Skövde som sökte en provtekniker till fordonsavdelningen.

Spännande med nya arbetsuppgifter

- Jag blev nyfiken direkt. Jag har länge tyckt att det skulle vara spännande att få jobba med militära fordon. Ett naturligt steg efter att ha servat personbilar i flera år.

Han började på sitt nya jobb i februari och tycker att det är roligt att det är ett väldigt varierat arbete. I hans jobb ingår bland annat att göra leveranskontroller, felsökningar och underhållsarbeten på fordonen.

Vilket råd vill du ge andra som söker jobb?

- Håll huvudet högt och blicka framåt. Det är ingen idé att grotta ner sig i det gamla. Sök så många jobb som möjligt som du tycker är intressanta även om du inte har exakt alla kvalifikationer som står i annonsen. Om de vill anställa dig så kan du ofta få vidareutbildning av arbetsgivaren, det är min erfarenhet.

Fler berättelser

Marcus Scholder

Andra berättar

Lyckat jobbyte för Marcus tack vare omställningsförsäkringen

Zinka

Andra berättar

”Jag började gråta av glädje när jag fick nytt jobb”

Zoran

Andra berättar

Jag hade turen att få träffa den bästa coachen i världen