alt-text

"Jag hade turen att få träffa den bästa coachen i världen"

Med ett uppsägningspaket efter en 16-årig anställning trodde Zoran Cvijetic att han klev rakt ut i en oviss framtid. Då visste han inte att en coach genom Trygghetsfonden TSL skulle hjälpa honom att hitta jobb på direkten. 

55-åriga Zoran Cvijetic hade arbetat som servicetekniker och maskinoperatör på katetertillverkaren Wellspect HealthCare i Mölndal i 16 år, när företaget plötsligt skulle flytta sin produktion till Turkiet. 60 personer skulle varslas och de anställda erbjöds möjligheten att ansöka om ett uppsägningspaket på nio månadslöner. 
– Det var inget lätt beslut och jag låg sömnlös och funderade. Men jag bestämde mig för att söka och fick paketet, säger han.

Fick hjälp med arbetsansökan

I april 2018 lämnade Zoran Wellspect HealthCare. Något han inte kände till var att företaget erbjöd en omställningsförsäkring genom Trygghetsfonden TSL. Genom den tilldelades han en coach som under ett års tid skulle hjälpa honom att hitta ett nytt jobb.  

– Jag hade turen att få träffa den bästa coachen i världen. Han förstod mig perfekt och hjälpte mig att fixa ett personligt brev och CV som var så bra att jag inte trodde det var sant. 

Med en finslipad arbetsansökan satte Zoran igång att söka jobb och det skulle inte dröja mer än en vecka innan telefonen började ringa och han bjöds in till arbetsintervjuer. 

Visstidsanställning som elmontör

En arbetsbakgrund som elmontör ledde till ett erbjudande från Tranpenad Bemanning: en visstidsanställning på tre månader på Qmatic, en global ledare inom tekniska lösningar för kösystem och köhantering.

– Det var länge sedan jag arbetade som elmontör, som är mitt riktiga yrke, och jag längtade lite efter det. Jag tackade ja fast det var ett korttidskontrakt. Det kändes bättre än att sitta hemma och vänta - och bra med en merit om inte annat, säger Zoran.

Ser positivt på framtiden 

I dag stortrivs Zoran på Qmatic, trots att han vet att tiden på företaget är begränsad. Han söker redan nästa jobb – med hjälp av sin coach som kontinuerligt skickar intressanta jobbannonser och bidrar med tips. Zoran har redan gått på jobbintervju för ytterligare ett elmontörsjobb och utsikterna ser lovande ut. Överhuvudtaget känner han ingen oro inför vad som väntar när hans nuvarande tjänst tar slut.

– Jag är hur positivt inställd som helst till framtiden och känner att så fort jag slutar här kommer jag att ha något nytt som väntar, och det är tack vare Trygghetsfonden TSL. På en skala på 1–100, ger jag stödet jag har fått 1 000, säger han.

Fler berättelser

Hans Granlund

Andra berättar

Efter uppsägningen - lockas av att starta åkeri

Alireza

Andra berättar

Efter 17 år var det en chock

Kent

Andra berättar

Lång arbetslivserfarenhet gav Kent jobb i ny bransch