alt-text

David hade aldrig blivit uppsagd tidigare

Innan David Cox blev uppsagd visste han inte att han hade en omställningsförsäkring och rätt till en coach. I dag är han mycket tacksam för vad omställningsstödet från Trygghetsfonden TSL betytt. ”Utan den hjälpen hade det varit mycket svårare att få ett nytt jobb igen”, säger David Cox.

Efter två år som väktare hos värdetransportören Loomis i Stockholm varslades David Cox om uppsägning i januari i år. Beskedet kom som en chock. David visste att han hade gjort ett bra jobb och att kunderna hade ett stort förtroende för honom.

- Jag blev väldigt ledsen över att tvingas sluta på Loomis. Jag kände verkligen en stolthet över att jobba där, säger David.

Sov väldigt dåligt

Han hade aldrig blivit uppsagd tidigare. Innan David började på Loomis hade han jobbat inom restaurangbranschen i över tjugo år. Det tog flera veckor för honom att acceptera den nya situationen. Tryggheten var borta, det kändes som om en matta hade dragits undan under hans fötter.

- Jag sov extremt dåligt varenda natt under lång tid, minns David.

Ett par veckor efter varslet om uppsägning träffade han en representant från Trygghetsfonden TSL och fick information om vilken hjälp de kunde erbjuda. David minns det som ett positivt möte och strax därefter träffade han sin coach Eric på omställningsföretaget Startkraft för första gången.

Fick hjälp med struktur

- Eric har betytt mycket för mig. Han hjälpte mig att strukturera mina tankar, att ta en sak i taget. Vi uppdaterade bland annat mitt CV och jag fick hjälp med att formulera ett personligt brev, säger David.

Eftersom han hade trivts så bra på Loomis ville han gärna fortsätta inom säkerhetsbranschen. I början av april såg han att Securitas sökte efter personal. David skickade in sina papper och några veckor senare erbjöds han sommarjobb med möjlighet till fast anställning. I mitten av maj började han på Securitas. Han har oregelbundna arbetstider men jobbar för det mesta dagtid på vardagar.

Längtar efter att gå till jobbet

David är mycket glad över sitt nya arbete. Nattsömnen har kommit tillbaka och han längtar efter att få gå till jobbet.

- Jag känner mig väldigt tacksam. Innan jag blev uppsagd visste jag inte att jag hade en omställningsförsäkring och rätt till stöd och hjälp av en coach. Utan den hjälpen hade det varit mycket svårare att få ett nytt jobb igen.

Fler berättelser

Alireza

Andra berättar

Efter 17 år var det en chock

Maria Lundin

Andra berättar

Maria såg uppsägningen som en möjlighet

Magnus

Andra berättar

Magnus fick möjlighet att förverkliga drömmen