alt-text

Coachens stöd blev Nadjas räddning

Att bli uppsagd får dig att tappa fotfästet. Det är Nadja Jabbar den första att skriva under på. Samtidigt vet hon att det går att få ett nytt jobb när det ser som mörkast ut. Det har hon varit med om flera gånger.

Nadja Jabbar pratar snabbt och engagerat. De senaste två åren har varit omvälvande för henne. Efter nio års arbete blev hon år 2015 uppsagd från sin tjänst på Scanmodule i Arvika.

- Den tiden var ett enda kaos. Eftersom både jag och min man jobbade på Scanmodule blev vi uppsagda båda två uppsagda när företaget skulle lägga ner, berättar Nadja.

Tacksam för stödet från coachen

Nadjas man började veckopendla till ett nytt jobb i Norge, medan Nadja snabbt fick hjälp med att söka nytt jobb av Trygghetsfonden TSL:s omställningsleverantör, TEK. Hon återkommer flera gånger under samtalet till hur tacksam hon är över det stöd hon fått från sin coach Peter.

- Han har varit fantastisk. Jag mådde väldigt dåligt från början och hade inget självförtroende. Peter peppade mig och sa flera gånger ”du kommer att snart att hitta ett nytt jobb”.

Bland annat så hjälpte Peter Nadja med att skriva CV och träna på vilka frågor som kan komma upp på anställningsintervjuer. På två månader sökte hon 30 jobb och fick 4-5 erbjudanden.

Fick nytt jobb på Migrationsverket

- Jag blev jätteglad över att så många ville att jag skulle börja jobba hos dem. Till slut bestämde jag mig för att börja på som boendeassistent på Migrationsverket i Sunne. Det var i februari 2016.

Nadja trivdes jättebra med sitt jobb, men lyckan skulle bli kortvarig. I december 2017 blev hon uppsagd från sin tjänst på Migrationsverket. Hon erbjöds jobb på annan ort, men eftersom hon har familj och hus i Arvika valde hon att tacka nej.

Tror på framtiden

Hon tog kontakt med Peter på TEK igen och även den här gången blev han ett stort stöd för Nadja. Via Manpower kunde hon i januari börja på Volvo i Arvika. Ett spännande arbete med trevliga kollegor, men tyvärr fick Nadja problem med axeln vilket ledde till en sjukskrivning. I dag, ett par månader senare, mår hon mycket bättre men istället för att gå tillbaka till Volvo har hon sökt och fått ett nytt jobb som hon börjar på i maj.

- Jag tror inte att det här hade varit möjligt utan allt stöd jag fått tack vare TSL:s omställningsförsäkring. När jag har mått som sämst och trott att alla dörrar har stängts för evigt då har min coach kommit med sitt goda humör och fått mig att tro på framtiden igen, säger Nadja.

Fler berättelser

Alexander

Andra berättar

Längtan efter att snabbt få nytt jobb sporrade Alexander

Marcus Scholder

Andra berättar

Lyckat jobbyte för Marcus tack vare omställningsförsäkringen

Suzanna

Andra berättar

Fick jobb som lärare efter tio år på fälgfabrik