alt-text

Coachen fick Pelle att våga tro på sig själv

Pelle Wettfors blev arbetslös strax före sin 50-årsdag. Då såg allt mörkt ut, särskilt med fyra barn att försörja. I dag har livet fått en ny mening för Pelle, som nu jobbar som fastighetsskötare. Han tackar sin coach för ovärderligt stöd under omställningsprocessen.

I fem månader arbetade Pelle Wettfors på LG Bildemontering i Göteborg med att sanera och skrota bilar och köra truck. Det var ett jobb han trivdes bra med, men en dag förändrades allt.  

- Jag blev inkallad till chefen och fick veta att jag skulle bli uppsagd på grund av arbetsbrist. Det kändes otroligt snopet. 

Kalldusch att bli arbetslös  

Att gå ut i arbetslöshet strax före sin 50-årsdag – och med fyra barn att försörja - var verkligen inget som Pelle hade tänkt sig.  

Som tur var fanns det hjälp att få. Via Trygghetsfonden TSL fick Pelle kontakt med Stefan Gyllenholt, omställningscoach hos ABF Jobb.  

- Jag litade på Stefan från första sekund. Han var mänsklig och rak och gav mig nytt självtroende.  

Ville bli fastighetsskötare 

Pelle gjorde snabbt klart för Stefan att han inte var intresserad av att sätta sig på skolbänken. Han ville ha ett nytt jobb och helst inom fastighetsskötsel, som Pelle jobbat med tidigare och är utbildad inom. Han kunde också tänka sig arbete som bilmekaniker. Men det visade sig vara svårare än väntat.  

- Jag sökte säkert 20-25 jobb utan resultat så istället nappade jag på ett anläggningsjobb som en  granne erbjöd mig. När det tog slut blev jag tipsade av en kompis om att Riksbyggen sökte fastighetsskötare.

Anställningsintervjun gick bra och i september 2018 började Pelle jobba som fastighetsskötare strax utanför Göteborg.  

Coachen gav ovärderligt stöd 

- Jag känner mig glad varje morgon när jag vaknar och vet att jag snart ska få gå till jobbet. Och jag tänker ofta på min coach Stefan som fick mig att våga tro på mig själv.

Pelle är provanställd än så länge, men har goda förhoppningar om att bli tillsvidareanställd.

Om du ska ge ett råd till någon som också blivit uppsagd, vilket skulle det vara?

- Det är lätt att fastna i negativa tankar om man är ensam. Se till att du har någon – en coach, en kompis eller någon annan – som du kan prata av dig hos och som kan hjälpa dig att komma vidare och tänka nytt.

Fler berättelser

Robert Dahl (1)

Andra berättar

"Utan hjälp skulle jag känt mig ensam och osäker"

David Cox

Andra berättar

David hade aldrig blivit uppsagd tidigare

Maria Lundin

Andra berättar

Maria såg uppsägningen som en möjlighet